Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με κινητήριο δύναμη τον μεταλλευτικό και τον τεχνολογικό κλάδο. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως από Apple και Godman Sachs.

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίρνοντας την σκυτάλη από την θετική συνεδρίαση στην Wall και μετέπειτα στην Ασία και με την προσοχή όλων να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα.

Συγκεκριμένα, DAX 30 ενισχύεται κατά 0,55 % ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,75% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,52%
Θετικά κινούνται και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό IBEX να καταγράφει κέρδη 0,61% τον πορτογαλικό PSI στο 0,72% και τον ιταλικό FTSE MIB στο +0,57%

Σημαντική ενίσχυση (μεγαλύτερη του 3%) καταγράφει η μετοχή της Ryanair μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε, παρά το κόστος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από το σύννεφο που προκλήθηκε με την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία. Ανοδικά και η μετοχή της ΒΡ (κέρδη μεγαλύτερα του 2%), αλλά και η μετοχή της Nokia μετά το δημοσίευμα της WSJ που την φέρει να αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των μεταλλευτικών εταιρειών αλλά και ο τεχνολογικός κλάδος εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Apple.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι τράπεζες καθώς αναμένονται (πριν από το άνοιγμα της Wall) τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v