Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν από το αρνητικό ξεκίνημα της θετικής συνεδρίασης. Θέτικο άνοιγμα δείχνουν και τα futures στην Wall, όπου αναμένεται καταιγισμός εταιρικών αποτελεσμάτων με θετικές προσδοκίες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατόρθωσαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο, παρά το αρνητικό ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης. Έτσι, ο δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,56% ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,7%% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,71%.

Και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου καταγράφουν κέρδη, παρά το διπλό «χτύπημα» της υποβάθμισης της Ιρλανδίας από την Moody’s και της διακοπής των συνομιλιών μεταξύ Ουγγαρίας και ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο IBEX καταγράφει ενίσχυση 1,29%, ο πορτογαλικός PSI ενίσχυση 0,12% και ο ιταλικός MIB 0,33%.

Θετικό άνοιγμα δείχνουν και τα futures για την Wall Street. Συγκεκριμένα ο S&P 500 φέρεται να ανοίγει με κέρδη 4,2 μονάδων, ο Dow Jones με κέρδη 34 μονάδων και ο Nasdaq κατά΄7,75 μονάδες υψηλότερα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον τα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως στις ΗΠΑ, καθώς αυτή την εβδομάδα 128 εταιρείες που μετέχουν στον S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, προς το παρόν από τις 23 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, οι 20 ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Halliburton ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα δευτέρου με αύξηση κερδών κατά 83% στα 480 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v