Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωαγορές, παρά τις αρχικές απώλειες που πυροδοτήθηκαν από την υποβάθμιση της Ιρλανδίας. Η προσοχή στρέφεται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται στις ΗΠΑ.

Περιορισμένα κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις αρχικές απώλειες που πυροδοτήθηκαν από την υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την Moody's.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,13% και ο βρετανικός FTSE 100 σε ποσοστό 0,19%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,51%, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά -0,7% και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει οριακές απώλειες -0,15%.

Και το ευρώ, που υποχώρησε αρχικά με το άκουσμα της είδησης, ανακάμπτει καθώς διαπραγματεύεται κοντά στα 1,2970 δολ.

Λίγο νωρίτερα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραφαν απώλειες. Το αρνητικό κλίμα είχε ξεκινήσει από τη Wall Street με την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ, η οποία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους. Απώλειες καταγράφηκαν και στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια και στην συνέχεια και στις ευρωπαϊκές αγορές με την υποβάθμιση της Ιρλανδίας από τη Moody's .

Αργότερα όμως, με την "δεύτερη ανάγνωση" έγινε αντιληπτό πως επρόκειτο για μία εν μέρει αναμενόμενη εξέλιξη, ενώ οι αγορές φαίνεται πως στάθηκαν περισσότερο στην αναβάθμιση του outlook σε σταθερό από αρνητικό για την Ιρλανδία. 

Ανοδικά κινούνται κυρίως οι μεταλλευτικές εταιρείες, ενώ η προσοχή στρέφεται στην εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, είκοσι από τις 23 εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των Halliburton Co., International Business Machines Corp. και Texas Instruments Inc.

Πτωτικά πάντως, κινείται σήμερα η μετοχή της BP, αλλά και οι μετοχές των αυστριακών τραπεζών, οι οποίες είναι περισσότεροι "εκτεθειμένες" στην ουγγρική οικονομία. Επισημαίνεται πως ΔΝΤ και ΕΕ διέκοψαν σήμερα συνομιλίες με την κυβέρνηση της Βουδαπέστης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v