Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στην Ευρώπη από την JP Morgan

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η JP Morgan με αύξηση κερδών κατά 76%. Σε νέο υψηλό δύο μηνών και το ευρώ με την ευρύτερη αλλαγή κλίματος στις αγορές.

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες, μετά την εντυπωσιακή ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την JP Morgan με αύξηση κερδοφορίας κατά 76% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η ανακοίνωση της JP Morgan ακολουθεί και άλλες θετικές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών και οδήγησε στην δημιουργία θετικού κλίματος στα χρηματιστήρια, αλλά και στην αγορά συναλλάγματος με ενίσχυση του ευρώ σε νέο υψηλό δύο μηνών, πάνω από τα 1,2830 δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,28% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,07%. Θετικό πρόσημο και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον δείκτη IBEX στο +0,27%, τον πορτογαλικό PSI στο +0,1% και τον ιταλικό FTSE MIB στο +0,33%.

Η ανακοίνωση της JP Morgan άλλαξε την εικόνα και για τα futures της Wall Street, τα οποία τώρα δείχνουν θετικό άνοιγμα. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones φέρεται να ανοίγει με άνοδο κατά 18 μονάδες, ο S%Ρ 500 ενισχυμένος κατά 2,7 μονάδες και ο Nasdaq κατά 6,7 μονάδες.

Η ανακοίνωση της JP Morgan επιβεβαιώνει την καλή εικόνα από το "μέτωπο" των εταιρικών κερδών. Σήμερα, η Novartis ανακοίνωσε αύξηση των κερδών δευτέρου τριμήνου κατά 19% στα 2,4 δισ δολ. και η Experian αύξηση εσόδων το δεύτερο τρίμηνο κατά 9%. Επίσης η H&M ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 20% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση. Τις προηγούμενες ημέρες η Intel, η Alcoa και η BMW ήταν μεταξύ των εταιρειών που εξέπληξαν θετικά τις αγορές με τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Νωρίτερα κατά την σημερινή συνεδρίαση, στις ευρωπαϊκές επικρατούσε νευρικότητα καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πεκίνου για την κινεζική οικονομία και η υποβάθμιση των προβλέψεων της Fed αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο κινεζικός ρυθμός ανάπτυξης άγγιξε το 10,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε χαμηλότερο επίπεδο από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές. Η απόφαση της Fed να υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία, επίσης συνέβαλε στην δημιουργία του αρνητικού κλίματος. Ειδικότερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας η αμερικανική οικονομία θα "τρέξει" με ρυθμό 3% - 3,5% το 2010 έναντι παλαιότερων εκτιμήσεων για ανάπτυξη μεταξύ 3,2% και 3,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v