Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Το παγκόσμιο τεχνολογικό ράλι που προκλήθηκε από την Intel, αντισταθμίζεται από τις ρευστοποιήσεις κερδών σε αυτοκινητοβιομηχανίες και τράπεζες που ηγήθηκαν του 7ήμερου ανοδικού σερί.

Οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρούν τα κέρδη των τελευταίων 7 συνεδριάσεων. Οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά, καθώς από την μία πλευρά πραγματοποιείται ράλι στον τεχνολογικό κλάδο (μετά την ανακοίνωση της Intel) από την άλλη καταγράφεται ρευστοποίηση κερδών σε τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι δυο τελευταίοι κλάδοι άλλωστε, ηγήθηκαν της χρηματιστηριακής ανόδου στις 7 τελευταίες συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα, ο DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,05% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,24%. Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό ΙΒΕΧ στο -0,33%, τον πορτογαλικό PSI στο -0,27% και τον ιταλικό FTSE MIB στο -0,94%.

Η Intel ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων δευτέρου τριμήνου κατά 34%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε σε σημαντικά κέρδη σχεδόν όλες τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στην Ασία, αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές.
Η μετοχή της ASML καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 5%, μετά τα καλά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, η μέση πρόβλεψη των αναλυτών κάνει λόγο για μέση αύξηση κερδοφορίας των εταιρειών που μετέχουν στον S&P 500 κατά 34% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Μία ημέρα νωρίτερα προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από την Alcoa στις ΗΠΑ και την BMW στην Γερμανία που επίσης εξέπληξαν θετικά τις αγορές.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, σήμερα ανακοινώθηκε ενίχυση της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης κατά 0,9% τον Μάιο σε μηνιαία βάση και κατά 9,4% σε ετήσια βάση. Επίσης ανακοινώθηκε υποχώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης στο 1,4% τον Ιούνιο. 

Η προσοχή των αγορών στρέφεται τώρα ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων για τις ΗΠΑ, στις 15:00 ώρα Ελλάδος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v