Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για το 4 στα 4 "οδεύει" η Ευρώπη

Για τέταρτη συνεδρίαση ενισχύονται ευρωαγορές με στήριξη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο. Διατηρείται το θετικό κλίμα από τις δηλώσεις Trichet και την αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.

Συνεχίζεται το τετραήμερο ανοδικό σερί στις ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, καθώς διατηρείται το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε χθες από την διπλή ώθηση που δόθηκε από ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Ο γερμανικός DAΧ 30 ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,69% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει ενίσχυση 0,39%.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claide Trichet χθες χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αγορών ως προς την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο για την ευρωπαϊκή οικονομία όσο και για τα αποτελέσματα των stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών. Λίγο νωρίτερα, το ΔΝΤ προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεων του για την παγκόσμια οικονομία προβλέποντας διεθνείς ρυθμούς ανάπτυξης 2010 στο 4,6%.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική αγορά εργασίας, αλλά και για τις γερμανικές εξαγωγές διατήρησαν το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει κυρίως ο τραπεζικός κλάδος. Οι μετοχές της BNP Paribas, της Credit Agricole και της Societe Generale καταγράφουν κέρδη μεταξύ 1% και 1,5%.

Θετικά κινούνται και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,6%, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,35% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v