Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 6 εβδομάδων. Κατά +2,11% ενισχύεται ο DAX με στήριξη από πετρελαϊκές και τράπεζες. Θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures στη Wall.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 6 εβδομάδων που κατέγραψαν χθες και χωρίς στίγμα από την Wall Street, η οποία χθες ήταν κλειστή. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 2,11%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,92% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 2,13%.

Πρωτοπόροι στα κέρδη είναι κυρίως οι πετρελαϊκές, καθώς η μετοχή της ΒΡ συνεχίζει να κινείται έντονα ανοδικά  για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 3,48%συνεπεία των δημοσιευμάτων που την φέρουν να αναζητά στρατηγικό επενδυτή με άμεσο ενδιαφερόμενο...την Λιβύη.

Ανοδικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος μετά τις διαβεβαιώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους για τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τα stress test. Χθες, ο αρμόδιος επίτροπος για Νομισματικά Θέματα, κ. Olli Rehn δήλωσε πως τα αποτελέσματα των stress test θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet θα συναντηθεί σήμερα με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών με ατζέντα τα stress test.

Ανοδικά κινούνται και οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Συγκεκριμένα, ο ισπανικός IΒEX ενισχύεται κατά 2,82%, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,78% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 3,02%.

Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν και τα futures για την Wall Street όπου ο Dow Jοnes φέρεται να ανοίγει ενισχυμένος κατά 78 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v