Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη για την Ευρώπη, παρά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την Moody's. Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και οι δηλώσεις από το Ecofin. Θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures στην Wall

Ανοδικά για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφοντας μάλιστα σημαντικά κέρδη, παρά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας από την Moody's. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου στις ΗΠΑ, αλλά και οι αισιόδοξες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DΑΧ ενισχύεται κατά 1,62%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,63%, ενώ στην αγορά του Λονδίνου, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,66%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεάζονταν από το θετικό κλείσιμο χθες στην Wall Street και από τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Alcoa, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η  Burberry και οι εντυπωσιακή πρόβλεψη της ΒMW για αύξηση πωλήσεων κατά 10% το 2010, ενώ σημαντικά κέρδη εξακολουθεί να καταγράφει και η μετοχή της ΒΡ καθώς συνεχίζεται η σεναριολογία για πιθανές τοποθετήσεις στην πετρελαϊκή.

Επίσης, θετικός είναι και ο αντίκτυπος από τις ανακοινώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων από την συνεδρίαση του Ecofin και του Eurogroup.

Θετικά κινούνται και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου παρά την ανακοίνωση της Moody's για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PSI ενισχύεται κατά 0,56%, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 1,23% καιο ιταλικός MIB καταγράφει οριακά κέρδη 1,33%.

Θετικό άνοιγμα δείχνουν και τα futures για την Wall Street και συγκεκριμένα ο S&P 500 φέρεται να ανοίγει με ενίσχυση 6,6 μονάδων, ο Dow Jones με ενίσχυση 52 μονάδων και ο Nasdaq ενισχυμένος κατά 13,5 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v