Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα μετά το 7ήμερο σερί στην Ευρώπη

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το ράλι του τεχνολογικού κλάδου αντισταθμίζεται από τις ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures για την Wall.

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα 7ήμερο σερί ανόδου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος στο -.02%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,68%. Στο -0,60% οι απώλειες για τον FTSE100 στο Λονδίνο.

Στην Wall Street πάντως, προβλέπεται ότι το θετικό κλίμα διατηρείται, καθώς η εικόνα από τα futures για τον ο S&P 500 ενίσχυση 4 μονάδων και για τον Dow Jones ενίσχυση 37 μονάδων. Καλύτερη η εικόνα για τον Nasdaq ο οποίος προβλέπεται να ανοίγει στο +0,8%.

Ο τεχνολογικός κλάδος άλλωστε, δέχθηκε μία σημαντική ώθηση από τα αποτελέσματα- ρεκόρ που ανακοίνωσε η Intel για το δεύτερο τρίμηνο. Είδηση που δημιούργησε τεχνολογικό ράλι στα χρηματιστήρια στην Ασία, αλλά και την Ευρώπη, τα οποία κατά το ήμισυ της σημερινής συνεδρίασης κατέγραφαν ως επί το πλείστον θετικό πρόσημο.

Αργότερα όμως, καταγράφηκαν τάσεις ρευστοποίησης κερδών κυρίως στον κλάδο των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, που άλλωστε ηγήθηκαν της ανόδου κατά τις τελευταίες 7 συνεδριάσεις. Η ανακοίνωση για την εισαγγελική επιδρομή στα γραφεία της Credit Suisse, αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Icap έδωσαν την αφορμή για τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Πάντως, αναλυτές παρατηρούν ότι η εικόνα που παρουσιάζεται από τα εταιρικά αποτελέσματα είναι καλύτερη της αναμενόμενης, γεγονός που ερμηνεύεται και ως προάγγελος για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, η μέση πρόβλεψη των αναλυτών για την κερδοφορία δευτέρου τριμήνου των εταιρειών που μετέχουν στον S&P500 ανέρχεται στο 34%. Πριν από την ανακοίνωση της Intel παράλληλα, τόσο η Alcoa όσο και η γερμανική BMW αποτέλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις ως προς την εταιρική τους κερδοφορία.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ανακοινώθηκε επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 1,4% τον Ιούνιο (από 1,6% τον προηγούμενο μήνα) και ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,9% σε μηνιαία βάση και κατά 9,4% σε ετήσια βάση.
Η προσοχή των αναλυτών στρέφεται τώρα στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (η ανακοίνωση αναμένεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος) αλλά και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιοποιούνται σήμερα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v