Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από ΒΡ και τράπεζες στην Ευρώπη

Θετικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την μετοχή της ΒΡ να καταγράφει κέρδη 6%. Κέρδη και για τον τραπεζικό κλάδο εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Bank of America και της Citigroup.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις έντονες απώλειες που καταγράφηκαν νωρίτερα στην Ασία και την βουτιά του Nikkei στο -2,86%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,41%% o γαλλικός CAC 40 κατά 0,7% και ο FTSE 100 κατά 0,12% %.

Σημαντικά κέρδη, της τάξεως του 6%, καταγράφει η μετοχή της ΒΡ η οποία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε η διαρροή από την πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού. Επισημαίνεται ότι η διαρροή ξεκίνησε στις 20 Απριλίου. Έκτοτε, η ΒΡ έχει χάσει περίπου το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας.

Ανοδικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος, καθώς η αγορά περιμένει τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America και της Citigroup. Χθες, η JP Morgan ανακοίνωσε εντυπωσιακή κερδών, δημιουργώντας ένα ευρύτερο κλίμα αισιοδοξίας.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Carrefour μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες του ευρωπαϊκού Νότου. Συγκεκριμένα, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται οριακά κατά 0,01%, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,33% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,08%.

Χθες στην Wall, o Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.359 μονάδες με οριακή πτώση 0,07%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,03%, στις 2.249 μονάδες. Άνοδος 0,12% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.096 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v