Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές

Σημαντική ενίσχυση για τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς διευρύνεται η αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα μετά τις ανακοινώσεις Apple, Fiat και Accor. Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα futures για την Wall Street.

Καταλύτης αποδείχθηκε η Apple για τις ευρωπαϊκές αγορές οδηγώντας σε σημαντικά κέρδη τους χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς διευρύνεται η αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Η εντυπωσιακή ανακοίνωση της Apple, τα κέρδη της Fiat και της Accor όπως και οι ειδήσεις από το «μέτωπο» των συγχωνεύσεων και εξαγορών συνθέτουν ένα ευνοϊκό σκηνικό για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει κέρδη 0,93%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,59% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,53%.

Θετικά κινούνται και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να καταγράφει ενίσχυση 0,51% τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,49% και τον πορτογαλικό PSI στο +0,08%.

Ο Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 1,6%.

Θετικό άνοιγμα δείχνουν και τα futures για την Wall Street. Στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Apple, ο Dow Jones φέρεται να ανοίγει με ενίσχυση 0,2%, ο S&P 500 +0,3% και ο Nasdaq στο +0,5%.

Η μετοχή της Fiat ενισχύεται κατά 6% καθώς η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία. Κέρδη 5% για την μετοχή της Accor μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Προς το παρόν, οι εξελίξεις από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές. Από τις 54 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β’ τριμήνου, οι 43 έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι δραστηριότητες από πλευράς συγχωνεύσεων και κυρίως η είδηση της εξαγοράς της SSL International από την Reckitt Benckiser.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v