Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν την Ευρώπη

Με κέρδη άνοιξε η συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Apple.

Με κέρδη άνοιξε η συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Apple.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,08%, ο γερμανικός DAX 30 κατά 0,91% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,24%

Ανοδικά και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου. Συγκεκριμένα, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,9%, ο πορτογαλικός PSΙ κατά 0,53% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,46%.
Ο FTSEurofirst καταγράφει ενίσχυση 1%

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της ΒΡ μετά την ανακοίνωση της πετρελαϊκής για πώληση περιουσιακών της στοιχείων στην Apache.

Επίσης η Fiat ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές με τεχνολογικό ράλι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple. Παραφωνία αποτελεί το χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες -0,23%, καθώς η αγορά ανησυχεί για τις επιπτώσεις της ενίσχυσης του γεν στις ιαπωνικές εξαγωγές.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στον επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke και στα όσα θα δηλώσει κατά την έναρξη της εξαμηνιαίας αναφοράς του στο Κογκρέσο, που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v