Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Αλλαγή του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με στήριξη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, εν αναμονή της ανακοίνωσης των stress test. Ανάκαμψη του δείκτη δραστηριοτήτων βιομηχανίας και υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Κέρδη καταγράφουν πλέον οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με την προσοχή να στρέφεται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, εν αναμονή της ανακοίνωσης των stress test.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η απροσδόκητη ενίσχυση των δραστηριοτήτων στον βιομηχανικό κλάδο και τις υπηρεσίες της ευρωζώνης.

Έτσι , ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,2%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,22% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,58%.

Θετική εικόνα παρουσιάζουν και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να ενισχύεται κατά 1,39%, τον πορτογαλικό PSI στο +0,76% και τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,4%.

Δημοσιεύματα φέρουν την ανακοίνωση των stress test να γίνεται νωρίτερα από το απόγευμα της Παρασκευής που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η αισιοδοξία, ανέτρεψε το αρχικά αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις δηλώσεις 
του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ περί "ασυνήθιστων συνθηκών" που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία αλλά και το καμπανάκι από το ΔΝΤ για την ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πορεία, η οποία ενδεχομένως να πληγεί από την προσπάθεια μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Είχε προηγηθεί μία πτωτική συνεδρίαση και για τα ασιατικά χρηματιστήρια (πλην της Κίνας), ενώ χθες και η Wall Street κινήθηκε πτωτικά. Ο Dow σημείωσε απώλειες 1,07% στις 10.120,53 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,28% βρέθηκε στις 1.069,59 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,58% έφτασε στις 2.187,33 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v