Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση... stress test για την Ευρώπη

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζικών stress test. Απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο μετά από τα χθεσινά κέρδη.

Μεικτή εικόνα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των stress test για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Συγκεκριμένα, ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,57%, o CAC 40 στο +0,52% και o FTSE 100 στο -0,09%.

Ο FTSEurofirst, ο οποίος κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 3,2%, ενισχύεται και σήμερα κατά 0,3%.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες δέχονται στήριξη από τα εντυπωσιακά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ με τον υψηλότερο ρυθμό τεσσάρων ετών, αλλά και τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo της Γερμανίας ο οποίος κατέγραψε την μεγαλύτερη ενίσχυση από την ενοποίηση της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο πάντως, βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με την ισπανική El Pais να δημοσιεύει πως «ένας μικρός αριθμός ισπανικών τραπεζών» αποτυγχάνει στην διαδικασία των τεστ κοπώσεων, Έτσι, οι τραπεζικές μετοχές που είχαν καταγράψει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες συνεδριάσεις, σήμερα υποχωρούν.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου καθώς η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 1%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ στο +0,15%, ο πορτογαλικός PSI στο -0,36% και ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,41%

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Ericsson αποτέλεσε απογοήτευση με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει σημαντικές απώλειες, ενώ αντιθέτως θετική ήταν η ανταπόκριση των αγορών στην αύξηση της κερδοφορίας που ανακοίνωσε η Vodafone.

Αντιθέτως χθες, στις ΗΠΑ υπήρξαν αρκετές ενθαρρυντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με προεξέχουσα εκείνη της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v