Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Μετά τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και έχοντας ξεπεράσει τον σκόπελο των stress test, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σταθεροποιητικά. Άνοιγμα με οριακές απώλειες δείχνουν τα futures για την Wall Street.

Μετά τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και έχοντας ξεπεράσει τον σκόπελο των stress test, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σταθεροποιητικά, ενώ άνοιγμα με οριακές απώλειες δείχνουν τα futures για την Wall Street.

Έτσι, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 καταγράφει απώλειες -0,22%, ο CAC 40 υποχωρεί οριακά κατά -0,03% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά -0,07%. Μεικτή εικόνα και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό IBEX στο +0,03%, ο πορτογαλικός ΡSI στο +0,34% και ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,1%.

Οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές πάντως, καταγράφουν κέρδη, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αποδοχή των επενδυτών στα αποτελέσματα των stress test. Πιο ηχηρή εξαίρεση είναι εκείνη της Deutsche Bank, της οποίας η μετοχή καταγράφει απώλειες, εν μέσω μάλιστα ευρωπαϊκών ενστάσεων για την απροθυμία 6 γερμανικών τραπεζών να δημοσιοποιήσουν κάθε λεπτομέρεια από τα stress test

Πιέσεις δέχεται κυρίως ο φαρμακευτικός κλάδος, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της GlaxoSmithKline για την Genzyme, για την οποία επίσης φέρεται να ενδιαφέρεται η Sanofi Aventis.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της ΒΡ, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στην πετρελαϊκή και απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Tony Hayward.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v