Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές  και μίνι ράλι για τον τραπεζικό κλάδο μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν UBS και Deutsche Bank. Ανοδικά και το ευρώ. Οριακές μεταβολές καταγράφηκαν νωρίτερα στην Ασία.

Αφορμή για νέα ανοδική πορεία είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου της UBS, η οποία δημιουργεί κλίμα ευρύτερης αισιοδοξίας για την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, οι ευρύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες και κυρίως ο τραπεζικός κλάδος οδηγούνται σε κέρδη. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,3%, ο γαλλικός CAC κατά 0,93% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,63%.

Θετική η εικόνα και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ στο +0,94%, τον πορτογαλικό PSI στο +0,53% και τον ιταλικό ΜΙΒ στο +1,3%.

Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται με ποσοστό μεγαλύτερο του 2% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου της γερμανικής τράπεζας. Σημαντικά κέρδη για τη Societe Generale και την Credit Agricole, με άνοδο των μετοχών μεγαλύτερη του 2%. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μετοχή της UBS βρέθηκε να καταγράφει κέρδη έως και 7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Επίσης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας στη Βασιλεία ως προς τους νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, με αποφάσεις ηπιότερες απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Αυτή η εξέλιξη συμβάλλει στο θετικό κλίμα για τις τραπεζικές μετοχές.

Και το ευρώ βρέθηκε να καταγράφει ανοδική πορεία μετά την ανακοίνωση των αισιόδοξων εταιρικών αποτελεσμάτων του τραπεζικού κλάδου. Έναντι του ελβετικού φράγκου το ενιαίο νόμισμα βρέθηκε σε υψηλό ενός μηνός στο 1,3684 φράγκο και έναντι του δολαρίου ενισχύεται στο 1,2994 δολ.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της ΒΡ μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της πετρελαϊκής, η οποία επιβεβαίωσε την αλλαγή ηγεσίας λέγοντας ότι το τιμόνι της αναλαμβάνει ο κ. Robert Dudley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v