Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από εταιρικά μεγέθη στην Ευρώπη

Σε ανοδική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση θετικών εταιρικών μεγεθών και στον απόηχο των κερδών της Wall Street. Πιέσεις στην Ασία, με πτώση 1,4% για Κίνα.

Η πληθώρα θετικών εταιρικών μεγεθών αλλά και η διαφαινόμενη ανακούφιση των επενδυτών καθώς τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ευρωζώνης «περνούν» την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, στηρίζει την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Κέρδη 0,1% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.065,61 μονάδων, με την ανοδική του πορεία να στηρίζεται κυρίως στις μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Ισχυρά κέρδη 1,3% για την UBS, μετά την ανακοίνωση των υψηλότερων κερδών σε διάστημα τριών ετών, ενώ κατά 2,5% ενισχύεται και η μετοχή της Standard Chartered.

Αντίθετα πτωτική κίνηση ακολουθούν οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με την Rio Tinto να υποχωρεί κατά 4,4% και την BHP Billiton να αποδυναμώνεται πλησίον του 3,6%. Απώλειες 4,3% για τη μετοχή της BP, μετά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον «καθαρισμό» του Κόλπου του Μεξικού.

Κέρδη 0,3% για τον DAX 30 στις 6.185,92 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,2% στις 5.565,39 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.833,71 μονάδων.

Αρνητική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν χαμηλοί λόγω της αργίας στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ισχυρά κέρδη για την Wall Street, λόγω τόσο θετικών μακροοικονομικών στοιχείων όσο και νέων deals.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v