Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση για ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα χρηματιστήρια Πορτογαλίας και Ισπανίας να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Ανοδικό κλείσιμο για Ασία, με κέρδη 1,2% για Nikkei.

Διαθέσεις σταθεροποίησης καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου, με τα χρηματιστήρια Πορτογαλίας και Ισπανίας να διατηρούνται σε ανοδική πορεία καθώς μοιάζει να απομακρύνεται ο φόβος της ελληνικής χρεοκοπίας.

Κέρδη 0,2% για τον FTSEurofirst 300 στο επίπεδο των 1.071,73 μονάδων, παρά τις πιέσεις σε μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Πτωτική πορεία ακολουθεί η μετοχή της Barclays, με απώλειες 4,5%, καθώς δεν ικανοποίησε την αγορά με τα μεγέθη α’ τριμήνου. Ανάλογη εικόνα για τις μετοχές των πετρελαϊκών ομίλων BP (-1,6%) και Total (-1,3%).

Η διαμόρφωση της ισπανικής ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο 13 ετών κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου, καθώς έφθασε στο 20,05% φαίνεται να έχει προεξοφληθεί από την αγορά, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη είδηση είχε διαρρεύσει στον ισπανικό Τύπο από την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον δεν φαίνεται –μέχρι στιγμής- να επηρεάζει την ισπανική αγορά, με τον δείκτη IBEX να ενισχύεται κατά 0,8% στις 10.530 μονάδες. Ανοδική η εικόνα και για την αγορά της Πορτογαλίας, με κέρδη 0,9% για τον PSI 20, ο οποίος φθάνει στο επίπεδο των 7.411,7 μονάδων.

Μεικτή η εικόνα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,3% στα 6.163,05 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,18% στις 5.607,93 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει απώλειες 0,2% στις 3.832,11 μονάδες.

Ανοδικά, με εξαίρεση την Κίνα, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές. Τα θετικά μεγέθη α' τριμήνου, deals αλλά και η διαφαινόμενη εκτόνωση της ελληνικής κρίσης στήριξαν την ανοδική πορεία της Wall Street στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v