Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ευρώπη, με πορτογαλικό ξέσπασμα

Ξέσπασμα ανόδου στην αγορά της Πορτογαλίας, με κέρδη άνω του 2%, αλλά και στην Ισπανία με άνοδο που αγγίζει το 2%. Στήριξη από εταιρικά μεγέθη στο σύνολο των αγορών. Θετική εικόνα στα futures Wall.

Έπειτα από δύο συνεδριάσεις έντονων πιέσεων και ευρύτατων ρευστοποιήσεων, οι ευρωαγορές επιστρέφουν σε θετική πορεία, με τα χρηματιστήρια της Πορτογαλίας και της Ισπανίας να εφαρμόζουν τη συμβουλή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Wolfgang Schauble και να "αδιαφορούν" για τις απόψεις της S&P.

Η πληθώρα θετικών εταιρικών μεγεθών, κυρίως από ευρωπαϊκούς ομίλους, προσφέρει το απαραίτητο "πάτημα" στους επενδυτές ώστε να προχωρήσουν σε αγορές, ενώ η διάθεση για επιτάχυνση της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από τους ηγέτες της ευρωζώνης μοιάζει να απομακρύνει τους φόβους για χρεοκοπία της χώρας μας αλλά και για μετάσταση της κρίσης στον ευρωπαϊκό Νότο.

Ιδιαίτερα θετική εικόνα των τραπεζών, με τις BNP Paribas, Deutsche Bank, HSBC και Standard Chartered να ενισχύονται από 1,2% έως 2,1%. Ράλι 4% για την Banco Santander, μετά την ανακοίνωση μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων.

Στο 2,83% η άνοδος για τον δείκτη PSI 20 στην αγορά της Πορτογαλίας, ο οποίος διαμορφώνεται στις 7.215,25 μονάδες, ενώ κατά 2% υψηλότερα κινείται ο IBEX στη Μαδρίτη στις 10.411,3 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να σημειώνει κέρδη 0,4% στις 6.108,61 μονάδες, τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.606,27 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 3.813,85 μονάδες.

Σε θετική πορεία κινούνται αυτήν την ώρα και τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,2% για τον Dow Jones, άνοδος 0,3% για τον S&P 500, ενώ 0,2% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v