Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά η Ευρώπη

Οι επενδυτές διατηρούν τις ανησυχίες τους για την ελληνική κρίση, «σπρώχνοντας» σε απώλειες τις αγορές Γερμανίας και Γαλλίας. Κλειστό το Λονδίνο, πτώση 1,4% για την Ισπανία, κέρδη 0,4% για Πορτογαλία.

Σε πτωτική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους όγκους συναλλαγών να αναμένονται ήπιοι με δεδομένη και την αργία στην αγορά του Λονδίνου, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον τραπεζικό κλάδο.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα σκληρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα βρεθούν αντιμέτωπα με ισχυρές αντιδράσεις από την κοινωνία, ενώ δεν φαίνεται να έχουν πεισθεί ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το εν λόγω πρόγραμμα λιτότητας.

Απώλειες 0,3% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.058,91 μονάδων, με τις τράπεζες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις και τον δείκτη Stoxx Europe 600 banking να υποχωρεί κατά 0,4%. Πτώση μεταξύ 0,5% και 1% για τους τίτλους των BNP Paribas, Natixis και Credit Suisse.

«Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων. Θα πρέπει και αυτοί να συμφωνήσουν», τονίζει στο Reuters ο κ. Koen De Leus, οικονομολόγος της KBC Securities.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3% στις 6.116,81 μονάδες, με τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,6% στις 3.794,25 μονάδες. Πτώση 1,4% για τον IBEX στη Μαδρίτη στις 10.344,6μονάδες, ενώ αντίθετα άνοδο 0,4% σημειώνει ο PSI 20 στη Πορτογαλία στις 7.438,9 μονάδες.

Σε χαμηλό ενός μηνός κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, ενώ κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας λόγω αργίας. Σημαντικές πιέσεις στην Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v