Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών με Πορτογαλία, Ισπανία και Γερμανία να κινούνται ανοδικά, ενώ πιέσεις καταγράφονται σε Βρετανία-Γαλλία. Ήπια ανοδικά τα futures Wall Street, εν αναμονή του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Σταθερά σε ισχυρά ανοδική πορεία κινούνται οι αγορές Πορτογαλίας και Ισπανίας, ενώ «διχασμένοι» εμφανίζονται οι επενδυτές στον ευρωπαϊκό Βορρά, με το χρηματιστήριο της Γερμανίας να κινείται ανοδικά, ενώ ήπιες απώλειες καταγράφονται σε Βρετανία και Γαλλία.

Πρακτικά αμετάβλητος στις 1.069,80 μονάδες εμφανίζεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, ενώ κέρδη 0,6% στις 263,33 μονάδες καταγράφει ο DJ Stoxx 600.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη τόσο στην επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας, όσο και στην «δεύτερη ανάγνωση» των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στον ευρωπαϊκό Νότο οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αγορές, κυρίως τραπεζικών ομίλων, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ισχυρή άνοδο που καταγράφεται και στους τίτλους ελληνικών τραπεζών.

Κέρδη 0,96% για τον δείκτη IBEX στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 10.544,4 μονάδων, ενώ συνεχίζεται το ράλι στην αγορά της Πορτογαλίας, όπου ο PSI 20 ενισχύεται κατά 1,7% στις 7.464,84 μονάδες.

Σε θετική πορεία εξακολουθεί να κινείται ο DAX 30, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,31% στις 6.164,18 μονάδες. Πτωτική κίνηση ακολουθεί ο FTSE 100, υποχωρώντας κατά 0,27% στις 5.602,78 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξης του 0,15% σημειώνει ο CAC 40 διαμορφούμενος στις 3.834,74 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,13% και για τους τρεις βασικούς δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία ακόμη «καταμέτρηση» της πορείας της αμερικανικής οικονομίας, αλλά μόνο σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2009), ενώ οι αναλυτές αναμένουν ότι η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v