Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική συμφωνία δεν πείθει τις ευρωαγορές

Η συμφωνία στήριξης της Ελλάδας δεν πείθει τους επενδυτές στην Ευρώπη, με τους φόβους για το χρέος χωρών της ευρωζώνης να διατηρείται και τις τράπεζες να κινούνται πτωτικά. Θετική εικόνα σε futures Wall Street

Σταθερά σε πτωτική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της διαχείρισης χρεών στην ευρωζώνη παραμένουν, παρά τη συμφωνία για στήριξη της Ελλάδας από ΔΝΤ και ευρωζώνη. Οι επενδυτές μοιάζουν να αμφισβητούν κατά πόσο η Ελλάδα θα κατορθώσει, τελικώς, να φέρει σε πέρα το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας για το οποίο έχει δεσμευθεί.

Σημαντικές οι πιέσεις για τους τραπεζικούς τίτλους, με τις μετοχές των BNP Paribas, Banco Santander, Deutsche Bank, BBVA, UBS και Natixis να υποχωρούν από 0,4% έως και 1,8%.

Απώλειες 0,4% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.058,28 μονάδων. Ο δείκτης έχασε 1,5% κατά τη διάρκεια του Απριλίου, ενώ αντίθετα από την αρχή του 2010 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,2%.

Πάντως οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν χαμηλοί, λόγω και της αργίας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες ο DAX 30 υποχωρεί 0,18% στις 6.124,91 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται κατά 0,58% χαμηλότερα στις 3.794,77 μονάδες.

Διαφορετική η εικόνα για τις αγορές Ισπανίας και Πορτογαλίας. Πτώση 0,86% για τον IBEX στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 10.401,9 μονάδες, ενώ οριακή άνοδο 0,01% σημειώνει ο PSI 20 στο χρηματιστήριο της Πορτογαλία, φθάνοντας στις 7.409,05 μονάδες.

Θετική η εικόνα, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street, μετά και το deal συγχώνευσης μεταξύ των UAL και Continental. Κέρδη 0,16% για Dow Jones, άνοδος 0,31% για S&P 500, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία προσωπικού εισοδήματος και δαπάνης στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς και του δείκτη ISM για τον κλάδο βιομηχανίας τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v