Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Κοντά σε υψηλό 13 μηνών κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες σε θετική πορεία τραπεζών και πετρελαϊκών ομίλων και εν αναμονή μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τράπεζες και πετρελαϊκές, ενώ παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό και ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον μήνα Οκτώβριο.

Άνοδος 0,4% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.034 μονάδων, δηλαδή οριακά χαμηλότερα από το υψηλό 13 μηνών τον 1035 μονάδων που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην «κορυφή» της ανόδου οι τραπεζικοί τίτλοι, με τις μετοχές των Standard Chartered, Barclays, Lloyds, BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole και Natixis να ενισχύονται μεταξύ 0,3% και 1,8%.

Θετική η εικόνα και στον πετρελαϊκό κλάδο, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell, BG Group και Total να σημειώνουν κέρδη μεταξύ 0,1% και 1,3%.

Άνοδος 1,5% για τη μετοχή της Cadbury, μετά από δημοσιεύματα για ενδιαφέρον εξαγοράς της από Hershey και Ferrero.

Άνοδος 0,5% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στις 5.813 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,3% στις 5.361 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.853 μονάδων.

Σε τροχιά υποχώρησης κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ανοδικά, αν και με επιφυλάξεις κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v