Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων σε Ευρώπη

Σε πορεία διόρθωσης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ασίας, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό ράλι, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να υποχωρούν και τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Διορθώνουν από τα υψηλά αρκετών μηνών οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους μεταλλευτικούς ομίλους να κινούνται χαμηλότερα, ενώ μερίδιο της διόρθωσης αποδίδεται και στις διαθέσεις των επενδυτών για επιλεκτική κατοχύρωση κερδών.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές εταιριών που ανακοίνωσαν μεγέθη τριμήνου, όπως αυτή της Fortis η οποία ενισχύεται κατά 2% αλλά και της Icap με άνοδο της τάξης του 1,1%.

Αντίθετα πιέσεις ασκούνται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων με Rio Tinto, Xstrata, Anglo American, BHP Billiton, Vedanta Resources και Kazakhmys να κινούνται από 0,3% έως και 0,8% χαμηλότερα. Ανάλογη εικόνα για τον πετρελαϊκό κλάδο με μέση πτώση κοντά στο 0,7%.

Απώλειες 0,3% για τον DAX 30 στις 5.789 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.357 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα στις 3.847 μονάδες.

Σε τροχιά διόρθωσης κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, πιεζόμενες από μεταλλευτικούς τίτλους αλλά και τις δηλώσεις του κ. Bernanke σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία. Αντίθετα ισχυρή άνοδος για την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον S&P 500 να διαμορφώνεται σε υψηλό 13 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v