Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συγχώνευση BA-Iberia στηρίζει τις ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και το deal 7 δισ. δολαρίων μεταξύ British Airways και Iberia αλλά και τη θετική πορεία για τις οικονομίες Γερμανίας και Γαλλίας.

Το deal μεταξύ British Airways και Iberia, αξίας 7 δισ. δολαρίων το οποίο δημιουργεί τον τρίτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ευρώπης (από πλευράς κύκλου εργασιών) αλλά και η θετική πορεία για τις οικονομίες Γερμανίας και Γαλλίας στο γ’ τρίμηνο στηρίζουν τις ανοδικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους τόσο στην ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο –στις 12.00 ώρα Ελλάδας- αλλά κυρίως στα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, βάσει του δείκτη που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν.

Γερμανική και γαλλική οικονομία, αν και δεν κατόρθωσαν να «ισοφαρίσουν» τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ακολούθησαν καλή πορεία στο γ’ τρίμηνο, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η έξοδος της Ευρώπης από την ύφεση βρίσκεται «προ των πυλών».

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές επιβραβεύουν το deal μεταξύ BA και Iberia, οδηγώντας τη μετοχή της πρώτης σε άνοδο 4,6% και της δεύτερης σε κέρδη υψηλότερα του 3%.

Άνοδος 0,2% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στις 5.674 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,4% στις 5.260 μονάδες, ενώ αντίθετα απώλειες 0,4% καταγράφει ο CAC 40 στις 3.795 μονάδες.

"Μεικτή" η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,3%, ενώ αντίθετα σε ανοδική πορεία κινήθηκαν τα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ. Διακοπή, λόγω πτώσης πετρελαίου, στο ανοδικό σερί της Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v