Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια αποδυνάμωση ευρωαγορών

Με την προσοχή στραμμένη στις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου πληθώρας εταιριών βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται οριακά χαμηλότερα.

Η πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου αποσπά την προσοχή των επενδυτών, οι οποίοι φροντίζουν να «διαβάζουν» ακόμη και την μικρότερη λεπτομέρεια αυτών των ανακοινώσεων, προκειμένου να «δουν» κατά πόσο η ανάκαμψη της οικονομίας έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην εταιρική κερδοφορία.

Πιέσεις για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, καθώς η κορυφαία ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev δεν ικανοποίησε με τα μεγέθη της, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί κατά 2,8%. Αρνητική η αντίδραση των επενδυτών και για τα μεγέθη των EDF (-1,8%) αλλά και 3i (-5%).

Παράλληλα οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή και των στοιχείων για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει κάθετη υποχώρηση 14% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,24% στις 5.654 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,1% στις 5.263 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 3.802 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση, λόγω κυρίως πιέσεων σε φαρμακευτικούς τίτλους, καταγράφηκε στις ασιατικές αγορές. Αντίθετα νέο υψηλό 13 μηνών κατέκτησε ο Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v