Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση σε ευρωαγορές από τρίμηνα-G20

Τα ισχυρά μεγέθη τριμήνου της Allianz, η συμφωνία των ηγετών της G20 για διατήρηση των μέτρων στήριξης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και τα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα στη Γερμανία ωθούν τις διεθνείς αγορές.

Τα ισχυρά μεγέθη τριμήνου της Allianz, η συμφωνία των ηγετών της G20 για διατήρηση των μέτρων στήριξης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και τα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα στη Γερμανία ωθούν τις διεθνείς αγορές.  

Ειδικότερα, οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη τόνισαν σε κοινή τους ανακοίνωση το Σάββατο ότι είναι πολύ νωρίς για στρατηγική εξόδου από τα πακέτα στήριξης και απόσυρση των κρατικών δαπανών που στοχεύουν στην τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
 
Εν τω μεταξύ, θετικό αντίκτυπο στις αγορές έχει και η εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία κατά 2,7% το Σεπτέμβριο.

Ισχυρή άνοδος 4% για τον τίτλο της Allianz, καθώς ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών γ’ τριμήνου.

Σε ό,τι αφορά τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,62% στις 5.577 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,44% στις 5.216 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,6% στις 3.765 μονάδες.

Τα παράγωγα συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς παραπέμπουν σε άνοδο 0,8-0,9% για τους βασικούς δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v