Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι εμπορευμάτων, σταθεροποίηση ευρωαγορών

Παραμένουν σε πορεία σταθεροποίησης τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές, όσο και τα futures της Wall Street. Ράλι σε εμπορεύματα, υποχώρηση σε δολάριο, υπό το πρίσμα ότι τα «χειρότερα πέρασαν» για την παγκόσμια οικονομία.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα βασικά μέταλλα να βρίσκονται σε «διαδικασία» ράλι, ανταποκρινόμενα και στη συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου αλλά και λόγω της ενίσχυσης της βεβαιότητας ότι τα «χειρότερα» για την παγκόσμια οικονομία έχουν περάσει.

Οριακά κέρδη 0,1% για τον MSCI World, με τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να κινείται εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης μεταξύ -0,1% και +0,1%.

Άνοδος 3,9% για τον τίτλο της Hannover Re, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων μεγεθών γ’ τριμήνου, με την British Airways να ενισχύεται κατά 6,8%.

Κέρδη υψηλότερα του 1% σημειώνει ο χαλκός στην αγορά του Λονδίνου, ξεπερνώντας τα 6.503 δολάρια ανά τόνο, ενώ κατά 0,6% υψηλότερα κινείται ο χρυσός στα 1.096 δολάρια.

Οριακές απώλειες 0,06% για τον DAX 30 στις 5.478 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,19% στις 5.135 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,08% χαμηλότερα στις 3.705 μονάδες.

Ήπια ανοδική κίνηση, αυτή την ώρα, για τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,16% για Dow Jones, άνοδος 0,04% για S&P 500, ενώ κατά 0,13% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, με πρόβλεψη ότι έχει ενισχυθεί στο 9,9% έναντι 9,8% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Ανακοινώνονται, επίσης, τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής Σεπτεμβρίου και καταναλωτικής πίστωσης για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v