Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 εβδομάδων οι αγορές –Νέο ρεκόρ χρυσού

Τα διεθνή χρηματιστήρια ενισχύονται σε υψηλό 3 εβδομάδων και το δολάριο βουλιάζει σε χαμηλό 15 μηνών, στην προοπτική συντήρησης των μηδενικών επιτοκίων. Τα καλά ασιατικά στατιστικά ωθούν αναδυόμενες και εμπορεύματα.

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων ενισχύονται τα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ το δολάριο βουλιάζει σε χαμηλό 15 μηνών, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, που δημιουργούν την προοπτική διατήρησης μηδενικών επιτοκίων για αρκετό καιρό στις ΗΠΑ.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κερδίζει 0,5% περίπου και διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,22% στις 5.294 μονάδες, ο DAX 1,44% στις 5.693 μονάδες, ενώ ο CAC 1,28% στις 3.834 μονάδες.

Ευνοϊκά επιδρούν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές τα καλά αποτελέσματα γ΄τριμήνου της ιταλικής τράπεζας Unicredit, της γαλλικής Credit Agricole και της ελβετικής τσιμεντοβιομηχανίας Holcim.

Οι αγορές futures της Wall Street κινούνται θετικά με άνοδο περίπου στο 0,7%. Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί σε μια σειρά δηλώσεις αργά την Τρίτη, ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη θα είναι αδύναμη και τμηματική, εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και του υποτονικού καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Η εκτίναξη στην βιομηχανική παραγωγή της Κίνας (+16,1%) και τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού της Ιαπωνίας (+10,4%), ωθούν αισθητά υψηλότερα τις αναδυόμενες αγορές που καταγράφουν την καλύτερη 6ήμερη εμφάνιση από τον Ιούλιο και τις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών κερδίζει 1,1% σημειώνοντας άνοδο 7,8% στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο χρυσός καταγράφει ράλι σε νέα επίπεδα ρεκόρ στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χαλκός ενισχύεται 1,6.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v