Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Η προσοχή σε ΑΕΠ ευρωζώνης-εμπόριο ΗΠΑ

Η πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο του έτους αλλά και η εμπορική δραστηριότητα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αποτελούν τα δύο βασικά μακροοικονομικά στοιχεία που προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών.

Αγορές: Η προσοχή σε ΑΕΠ ευρωζώνης-εμπόριο ΗΠΑ
Η πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο του έτους αλλά και η εμπορική δραστηριότητα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αποτελούν τα δύο βασικά μακροοικονομικά στοιχεία που προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης και της Ε.Ε. δίνονται στη δημοσιότητα στις 12:00 ώρα Ελλάδος από τη Eurostat. Οι αναλυτές προβλέπουν ανάπτυξη 0,6% σε τριμηνιαία βάση, αλλά μείωση του ΑΕΠ 3,9% σε ετήσια.

Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ δημοσιοποιούνται στις 15:30 ώρα Ελλάδος, με πρόβλεψη ότι το έλλειμμα αυξήθηκε στα 31,9 δισ. δολάρια, έναντι 30,8 δισ. δολαρίων που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος συγκεντρώνει και η ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Νοέμβριο (στις 17:00 ώρα Ελλάδος), με πρόβλεψη ότι έχει ενισχυθεί στις 71 μονάδες, έναντι 70,6 που ήταν τον Οκτώβριο.

Σε εταιρικό επίπεδο, σήμερα ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου οι εταιρίες Abercrombie & Fitch, Banca Monte Dei Paschi Di Siena, Iberia, JCPenny, Richemont και Technip.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v