Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση αξίας 7 δισ. δολαρίων μεταξύ BA-Iberia

Έπειτα από 12 μήνες διαπραγματεύσεων η British Airways (B.A.) και η Iberia αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε μία συγχώνευση αξίας 7 δισ. δολαρίων που δημιουργεί τον τρίτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα παγκοσμίως.

Συγχώνευση αξίας 7 δισ. δολαρίων μεταξύ BA-Iberia
Έπειτα από 12 μήνες διαπραγματεύσεων οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς British Airways (B.A.) και Iberia αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε μία συγχώνευση αξίας 7 δισ. δολαρίων, που δημιουργεί τον τρίτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα παγκοσμίως.

Βάσει της συμφωνίας, οι μέτοχοι της B.A. θα λάβουν μία μετοχή του νέου ομίλου για κάθε μετοχή της B.A. που κατέχουν, ενώ αυτοί της Iberia θα λάβουν 1,025 μετοχή του νέου ομίλου για κάθε μετοχή της Iberia που έχουν στην κατοχή τους.

"Μέσω της ένωσης δυνάμεων θα υπάρξουν ετήσιες συνέργιες ύψους 400 εκατ. ευρώ, ενώ θα ωφεληθούν όλοι: μέτοχοι, εργαζόμενοι αλλά και πελάτες", σημειώνεται στην ανακοίνωση των δύο ομίλων. 

Από αυτήν τη συγχώνευση δημιουργείται ένας όμιλος ικανός να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις εταιρίες όπως η Air France - KLM Group και η Deutsche Lufthansa. Θα υπάρξει συγχώνευση των δρομολογίων της B.A. στις ΗΠΑ και των αντίστοιχων της Iberia στη Λατινική Αμερική, ενώ θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του ομίλου στην Ασία αλλά και στην Ευρώπη.

Διευθύνων σύμβουλος του νέου ομίλου θα είναι ο κ. Willie Walsh (νυν επικεφαλής της B.A.), ενώ πρόεδρος ο κ. Antonio Vazquez (πρόεδρος της Iberia). Τα κεντρικά γραφεία του ομίλου θα βρίσκονται στο Λονδίνο και η εταιρική του έδρα στη Μαδρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v