Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτική στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, καθώς το δολάριο συνεχίζει την πορεία υποχώρησής του.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με την υποχώρηση του δολαρίου να στηρίζει την πορεία μετοχών μεταλλευτικών ομίλων και να δημιουργεί περισσότερες διαθέσεις αγορών από τους επενδυτές.

Κέρδη μεταξύ 2,4% και 4,4% για τις μετοχές των BHP Billiton, Rio Tinto, Anglo American, Xstrata και Randgold Resources, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι τίτλοι πετρελαϊκών εταιρειών, με τους BP, Total και Royal Dutch Shell να ενισχύονται μεταξύ 0,1% και 0,4%.

Σαφώς τις θετικές διαθέσεις στηρίζει και η ενίσχυση του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά 4,8% στο γ’ τρίμηνο του έτους, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Μία πορεία που επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση.

Σε επίπεδο δεικτών ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,7% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 1.026 μονάδων. Κέρδη 1,13% για τον DAX 30 στις 5.751 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,7% στις 5.333 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 3.840 μονάδες.

Σε ανοδική τροχιά οι ασιατικές αγορές με το κινεζικό χρηματιστήριο να καταγράφει ράλι, με άνοδο υψηλότερη του 3%. Σε πορεία ενίσχυσης και η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v