Obama:Πηγή ευμάρειας οι εμπορικές σχέσεις με Κίνα

Η ενίσχυση των σχέσεων, κυρίως εμπορικών, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποτελούν πηγή ευμάρειας και για τις δύο χώρες, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama στην πρώτη του επίσκεψη στο Πεκίνο.

Obama:Πηγή ευμάρειας οι εμπορικές σχέσεις με Κίνα
Η ενίσχυση των σχέσεων, κυρίως εμπορικών, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποτελούν πηγή ευμάρειας και για τις δύο χώρες, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama στην πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα.

Σε ομιλία του σε φοιτητές στην Σαγκάη, ο κ. Obama τόνισε ότι οι δύο χώρες μπορούν να προωθήσουν και να στηρίξουν μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την οικονομία έως την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν παρέλειψε, πάντως, να τονίσει την αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο κ. Obama έφθασε στην Κίνα τα ξημερώματα της Κυριακής 15/11, ενώ είχε, ήδη, συναντήσεις με τον δήμαρχο της Σαγκάης κ. Han Zheng και τον γενικό γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας κ. Yu Zhengsheng.

Σήμερα το βράδυ θα είναι «καλεσμένος» σε δείπνο του Κινέζου προέδρου Hu Jintao, ενώ στην ομιλία του προς τους φοιτητές υποστήριξε ότι «αναζητά την ουσιαστική επαφή» με τον πρόεδρο της Κίνας.

Εμπόριο και παγκόσμια οικονομία είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Αμερικανού προέδρου στις συναντήσεις που θα έχει στην Κίνα, ενώ επεσήμανε στην ομιλία του προς τους φοιτητές ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν στηρίξει την ανάπτυξη και των δύο οικονομιών, αποτελώντας «μία ισορροπημένη σχέση που προσφέρει ευμάρεια. Το εμπόριο μεταξύ μας μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού ωκεανού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v