Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deal & macro "ανεβάζουν" τις ευρωαγορές

Η θετική πορεία γερμανικής και γαλλικής οικονομίας αλλά και το deal μεταξύ BA-Iberia, στηρίζει την ανοδική διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη στα futures της Wall, εν αναμονή μακροοικονομικών στοιχείων.

Το deal μεταξύ British Airways και Iberia, καθώς και τα θετικά στοιχεία από τις οικονομίες Γερμανίας και Γαλλίας αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης, διατήρησαν τις θετικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η οικονομία της ευρωζώνης επέστρεψε σε θετική πορεία, στο γ’ τρίμηνο, μετά από πέντε διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης, ενώ οι οικονομίες Γερμανίας και Γαλλίας διατηρήθηκαν σε ανάπτυξη για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο. Οι επενδυτές λαμβάνουν αυτά τα στοιχεία ως απόδειξη ότι η ύφεση –ή έστω η χειρότερη φάση της- έχει περάσει και ότι η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει σταθερά.

Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της British Airways της τάξης του 2,9%, ενώ κατά 1,8% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Iberia, μετά τη ανακοίνωση για τη συγχώνευσή τους, συνολικής αξίας 7 δισ. δολαρίων και με δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης.

Κέρδη 0,21% για τον DAX 30 στις 5.675 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.290 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά 0,1% κινείται ο CAC 40 στις 3.801 μονάδες.

Θετικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,26% για τον Dow Jones, κέρδη 0,36% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,32% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, για τον μήνα Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v