Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη άνω του 1% στην Ευρώπη

Σταθερά σε ανοδική τροχιά κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με κέρδη άνω του 1%, στηριζόμενες στις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων. Με κέρδη τα futures Wall Street.

Παραμένουν σε πορεία ενίσχυσης, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες στηρίζονται στις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει σε αύξηση και της ζήτησης πρώτων υλών.

Κέρδη 5,4% για τη μετοχή της Lonmin, του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού πλατίνας παγκοσμίως, ενώ σε ανοδική πορεία –με κέρδη που κυμαίνονται από 2% έως 5%- κινούνται οι μετοχές των Randgold Resources, Rio Tinto, Xstrata, Kazakyms, BHP Billiton και Anglo American.

Η ανάκαμψη πετρελαίου στα 77 δολάρια ανά βαρέλι, στηρίζει και την ανοδική πορεία πετρελαϊκών μετοχών, με τους τίτλους των Cairn Energy, Tullow Oil, Royal Dutch Shell, BP και BG Group να ενισχύονται μεταξύ 0,8% και 1,6%.

Θετική επίδραση στην αγορά είχαν τόσο η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας κατά 4,8% στο γ’ τρίμηνο, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό για περισσότερο από δύο χρόνια, όσο και η άνοδος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο -0,1% τον Οκτώβριο από -0,3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Κέρδη 1,06% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.746 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,1% στις 5.356 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 3.839 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων αλλά και της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke. Κέρδη 0,61% για Dow Jones, πλησίον του 0,76% για S&P 500, ενώ κατά 0,52% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αλλά και για τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στη Ν. Υόρκη τον Νοέμβριο και τα αποθέματα επιχειρήσεων κατά τον ίδιο μήνα.

Παράλληλα αναμένουν και την ομιλία του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke στο Economic Club of New York, στην οποία θα καταθέσει τις απόψεις του για την πορεία αμερικανικής οικονομίας, ανεργίας και πολιτικής της Fed. Η ομιλία του ξεκινά στις 19.15 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v