Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

B. Bernanke: Η Fed θα στηρίζει το δολάριο

Ο διοικητής της Federal Reserve δήλωσε σε βαρυσήμαντη ομιλία του ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά την αποδυνάμωση του δολαρίου, όμως παρέμεινε καθησυχαστικός για τον πληθωρισμό.

B. Bernanke: Η Fed θα στηρίζει το δολάριο
Ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke, δήλωσε σε βαρυσήμαντη ομιλία του ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά την αποδυνάμωση του δολαρίου και τόνισε ότι η Fed παραμένει προσηλωμένη τόσο στη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και στη σταθερότητα των τιμών.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Fed στηρίζει το αμερικανικό νόμισμα και τον ρόλο που διαδραματίζει στην παγκόσμια οικονομική σταθερότητα.

Ωστόσο, ο κ. Bernanke σημείωσε ότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που βοηθούν στη συγκράτηση του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και επανέλαβε πως η Fed πιθανότατα θα κρατήσει τα επιτόκια στα μηδενικά επίπεδα "για παρατεταμένη χρονική περίοδο".

Είναι μία από τις σπάνιες φορές όπου ο διοικητής της Fed σχολιάζει την αξία του δολαρίου.

Η Fed κατά κανόνα παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών τα ζητήματα που σχετίζονται με την αξία του δολαρίου, αλλά αυτήν τη φορά ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η πρόσφατη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος είναι ένας από τους παράγοντες που ωθούν υψηλότερα τις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο κ. Bernanke δήλωσε, πάντως, ότι τα μεγάλα "μπόσικα" που υπάρχουν στην οικονομία και οι σταθερές μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα πρέπει να κρατήσουν τις τιμές υπό έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v