Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Whitney: Αναμένει "double dip" ύφεση στις ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με "double dip" ύφεση, σύμφωνα με τη γνωστή αναλύτρια κ. Meredith Whitney,  η οποία αρνείται ότι είναι "η κλασική αρκούδα της Wall Street".

Whitney: Αναμένει double dip ύφεση στις ΗΠΑ
Η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με "double dip" ύφεση, σύμφωνα με τη γνωστή αναλύτρια κ. Meredith Whitney, η οποία αρνείται ότι είναι "η κλασική αρκούδα της Wall Street".

Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο CNBC, ο S&P 500 είναι αρκετά ακριβός αυτή τη στιγμή κι επίσης υπογράμμισε: "Δεν θα ήταν κακό οι επενδυτές να προτιμήσουν να διατηρήσουν μεγαλύτερο μερίδιο μετρητών στα χαρτοφυλάκιά τους. Καλύτερο θα ήταν να περιμένουν να υποχωρήσουν οι αποτιμήσεις. Αυτήν τη στιγμή ο S&P 500 είναι αρκετά ακριβός".

Σε ό,τι αφορά την οικονομία των ΗΠΑ η κ. Whitney υποστήριξε πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με "double dip" ύφεση, δηλαδή θα υπάρξει εκ νέου υποχώρησή της πριν από την τελική ανάκαμψη. Πάντως, οι τραπεζικές μετοχές δεν θα σημειώσουν φέτος ανάλογες απώλειες με αυτές του 2008, λόγω και της αναγκαστικής εφαρμογής του κανονισμού mark-to-market.

Όσο για το πώς χαρακτηρίζει τον εαυτό της, η κ. Whitney αρνήθηκε ότι είναι "η κλασική αρκούδα της Wall Street". "Δεν ήμουν και τόσο απαισιόδοξη φέτος για την πορεία της αγοράς. Πάντως εξακολουθώ να θεωρώ ότι οι μετοχές έχουν 'τρέξει' πολύ περισσότερο από την οικονομία και ως εκ τούτου είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξει διόρθωσή τους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v