Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή υποχώρηση σε ευρωαγορές

Οριακά χαμηλότερα κινούνται τόσο οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall Street, με τις μετοχές τραπεζών να υποχωρούν, ενώ πιέσεις ασκούνται και στα μέταλλα.

Με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται αρκετά χαμηλότερα και τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να διορθώνουν μετά το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν ήπιες απώλειες.

Πτώση 0,2% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.032 μονάδων, μετά, όμως, από την κατάκτηση υψηλού 13 μηνών στη συνεδρίαση της Δευτέρας (16/11).

Απώλειες μεταξύ 0,7% και 1,3% για τις μετοχές των HSBC, Credit Suisse, Barclays, Deutsche Bank και BNP Paribas, ενώ αντίθετα κέρδη 0,7% σημειώνει ο τίτλος της UBS μετά την ανακοίνωση ότι στοχεύει σε προ φόρων κέρδη 15 δισ. δολαρίων εντός της επόμενης 5ετίας.

Αρνητική επίπτωση στις επενδυτικές διαθέσεις και οι απόψεις που εξέφρασε η Αμερικανίδα αναλύτρια κ. Meredith Whitney, η οποία υποστήριξε ότι οι αγορές έχουν «τρέξει» πολύ πιο γρήγορα από την οικονομία, ενώ χαρακτήρισε ακριβό τον S&P 500.

Απώλειες 0,19% για τον DAX 30 στις 5.793 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,33% στις 5.366 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα στις 3.851 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχωρεί 0,1%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται κατά 0,12% και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,11% χαμηλότερα.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο αλλά και τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v