Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά οι ευρωαγορές-Αργία σε Wall

Η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, η ανάκαμψη του δείκτη IFO χαμηλότερα του αναμενόμενου αλλά και οι πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές. Κλειστή λόγω αργίας η Wall Street.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν περιορισμένοι λόγω των αργιών σε Λονδίνο και Wall Street. Η ανακοίνωσε επιτυχημένης πυρηνικής δοκιμής από τη Β. Κορέα, η ανάκαμψη του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO χαμηλότερα του αναμενόμενου στη Γερμανία τον Μάιο, αλλά και οι ισχυρές πιέσεις σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών αποτελούν τις βασικές αιτίες της πτώσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» η VW (-0,6%), θα προχωρήσει σε παροχή δανείου υψηλότερου του 700 εκατ. ευρώ προς την Porsche (-4%).

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, Karl -Theodor zu Guttenberg υποστήριξε ότι μία «μεθοδευμένη χρεοκοπία» της Opel πιθανώς να ήταν η καλύτερη λύση για την προβληματική αυτοκινητοβιομηχανία.

Υποχώρηση 0,4% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 206 μονάδων. Πτώση 0,8% για τον DAX 30 στις 4.876 μονάδες, ενώ κατά 0,5% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.210 μονάδες.

Κλειστή παραμένει σήμερα η αγορά της Wall Street, λόγω του εορτασμού της «Memorial Day».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v