Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Opel: Πιθανή λύση η "μεθοδευμένη πτώχευση"

Μια "μεθοδευμένη πτώχευση" της Opel πιθανώς να αποτελέσει την καλύτερη λύση για την εταιρία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπ. Οικονομίας, κ. Karl-Theodor zu Guettenberg, καθώς οι τρεις προσφορές δεν ικανοποιούν το Δημόσιο.

Opel: Πιθανή λύση η μεθοδευμένη πτώχευση
Μια "μεθοδευμένη πτώχευση" της Opel πιθανώς να αποτελέσει την καλύτερη λύση για την εταιρία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπ. Οικονομίας, κ. Karl-Theodor zu Guettenberg, καθώς οι τρεις διεκδικητές δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν "το σύνολο του ρίσκου".

"Μια μεθοδευμένη πτώχευση θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη λύση για την Opel και ταυτόχρονα να ανοίξει νέους ορίζοντες για τον όμιλο. Άλλωστε η πτώχευση δεν είναι η χειρότερη λύση για την εταιρία, με δεδομένο ότι οι τρέχουσες προσφορές δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα χαθούν κεφάλαια των φορολογούμενων", υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός.

"Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν οι δηλώσεις του κ. Guttenberg αποτελούν απειλή προς τους διεκδικητές της Opel ώστε να κινηθούν με περισσότερη ταχύτητα ή εάν όντως σοβαρολογεί όταν κάνει λόγω για πτώχευση", τονίζει στο Bloomberg ο κ. Mike Tyndall, αναλυτής του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας για τη Nomura Securities.

Σε περίπτωση χρεοκοπίας η Opel θα τεθεί υπό δικαστική προστασία -όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της σουηδικής Saab- έως ότου ολοκληρώσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα της επιβληθεί. Από την πλευρά της η εταιρία έχει δηλώσει ότι έχει άμεση ανάγκη κρατικής βοήθειας ύψους 3,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιβιώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v