Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, πιεζόμενες από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και τραπεζών, σε μία ακόμη ένδειξη συρρίκνωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Ξεπερνούν το 3% οι απώλειες για DAX.

Εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 3% στην Φρανκφούρτη, καθώς οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και τραπεζικών τίτλων δέχονται ισχυρά πλήγματα, υπό το πρίσμα ότι η παγκόσμια οικονομία διολισθαίνει σε όλο και «βαθύτερη» ύφεσης.

Πτώση υψηλότερη από 4% για τις μετοχές BHP Billiton και Rio Tinto, μετά την υποχώρηση της μεταποίησης στην Κίνα, ενώ σε πορεία ισχυρής πτώσης κινούνται οι τίτλοι των TSB Group και Barclays, με απώλειες 0,8% και 4,1% αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση υποχώρησης στο χαμηλότερο επίπεδο 3ετίας των τιμών κατοικιών στη Βρετανία τον Νοέμβριο.

Πτώση 0,6% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη, DJ Stoxx 600, ο οποίος ξεκινά με αρνητικές διαθέσεις τον Δεκέμβριο, μετά την καθ’ όλα εντυπωσιακή, εξ απόψεως κερδών, περασμένη εβδομάδα. Αντίθετα τον Νοέμβριο ο δείκτης υποχώρησε 7,1%, ενώ από την αρχή του έτους έχει χάσει 43% της αξίας του.

Διεύρυνση απωλειών για τον DAX στο 3,53% με διαμόρφωση στο επίπεδο των 4.504 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται 2,44% χαμηλότερα στις 4.183 μονάδες. Ανάλογη εικόνα για τον CAC 40 με πτώση 2,83% στις 3.170 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v