Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Συχνές εναλλαγές πρόσημων χαρακτηρίζουν τις σημερινές συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες "γύρισαν στο κόκκινο", ενώ το κλίμα είναι σχετικά υποτονικό, δεδομένης και της σημερινής ημιαργίας στη Wall Street.

Αντιστροφή τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν στη «δεύτερη ανάγνωση» εταιρικών ανακοινώσεων, όπως αυτή της STMicroelectronics (-4,5%) η οποία προειδοποίησε για μη επίτευξη των στόχων κερδών και εσόδων που η ίδια έχει θέσει για το δ’ τρίμηνο.

Αντίθετα σε θετική τροχιά κινείται η μετοχή της BHP Billiton (3%), μετά τη σύσταση της Merrill Lynch για «αγορά» της μετοχής, ενώ ισχυρή άνοδο της τάξης του 6,8% καταγράφει ο τίτλος της Commerzbank, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα «επιταχύνει» την εξαγορά της Dresdner, ολοκληρώνοντάς την εντός του β’ εξαμήνου του 2009.

Οριακές απώλειες 0,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος αναμένεται να «κλείσει» τον Νοέμβριο με απώλειες που ξεπερνούν το 8%.

«Δεν είμαι μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος φθάνει στο τέλος του. Θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις δεν θα κάνουν τα ίδια λάθη με αυτά της δεκαετίας του ’30. Νομισματική και οικονομική πολιτική είναι ορθές, αλλά δεν πρόκειται να επηρεάσουν θετικά τις μετοχές εντός του επόμενου 6μήνου», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Andy Lynch, διαχειριστής κεφαλαίων της Schroder Investment Management.

Σε τροχιά απωλειών κινούνται οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,46% στις 4.598 μονάδες. Απώλειες 0,60% για τον FTSE 100 στις 4.200 μονάδες, ενώ κατά 1,45% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.203 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v