Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, δεδομένης και της σημερινής ημιαργίας στην Wall Street, αλλά και της έλλειψης σημανικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων. Κέρδη 0,34% για DAX.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και μάλιστα σε εξαιρετικά «στενή» κλίμακα, με δεδομένη και τη σημερινή ημιαργία στη Wall Street (η αμερικανική αγορά «κλείνει» στις 20.30 ώρα Ελλάδας).

Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, στρέφεται σε τίτλους εταιρειών οι οποίες είτε ανακοινώνουν εταιρικά μεγέθη, είτε προβλέψεις για το που θα κινηθούν αυτά στο δ’ τρίμηνο. Κλασσικό παράδειγμα η STMicroelectronics (-6%), η οποία προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για κέρδη, έσοδα και κύκλο εργασιών στο τρέχον τρίμηνο.

Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή της Allianz (8,5%), μετά την ανακοίνωση ότι η πώληση της Dresdner Bank στην Commerzbank (15,8%) θα επιταχυνθεί.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,34% στις 4.681μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται πλησίον του 0,23% στις 4.235 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 3246 μονάδες

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται πλησίον του 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v