Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Στα "χνάρια" του ’30 η οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη υποχώρηση της ανάπτυξής της από την εποχή της "Μεγάλης Ύφεσης" το ’30, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές του 2009.

ΟΗΕ: Στα χνάρια του ’30 η οικονομία
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη υποχώρηση της ανάπτυξής της από την εποχή της "Μεγάλης Ύφεσης" στη δεκαετία του ’30, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Ο διεθνής οργανισμός αναμένεται αρνητική ανάπτυξη 0,4% για τη διεθνή οικονομία του 2009, λόγω της αδυναμίας των οικονομικών ΗΠΑ και Ευρώπης. Πρόκειται για την πρώτη συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ από τη δεκαετία του ’30.

Στην έκθεση του οργανισμού ("World Economic Situation and Prospects 2009") υπογραμμίζεται ότι οι οικονομίες των ανεπτυγμένων κρατών θα συρρικνωθούν κατά 1,5%, ενώ στον αναπτυσσόμενο θα καταγράψουν ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 2,7%.

"Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλο και πιο απαισιόδοξα σενάρια για την παγκόσμια οικονομία", παραδέχεται ο κ. Rob Vos, ιθύνων οικονομολόγος του ΟΗΕ και συντάκτης της εν λόγω έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v