Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά ευρωαγορές, futures Wall Street

Σε πτωτική τροχιά διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον τεχνολογικό κλάδο, ενώ σε πορεία διόρθωσης κινείται και η Wall Street, η οποία σήμερα «κλείνει» στις 20.30 ώρα Ελλάδας.

  • Philip Isherwood, Dresdner Kleinwort
Σταθερά σε πτωτική τροχιά κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την προειδοποίηση για μη «ισοφάριση» προβλέψεων κερδοφορίας από την STMicroelectronics και υποχώρησης στις τιμές πετρελαίου και μετάλλων.

Πτώση 5,1% για την STMicroelectronics, τον κορυφαίο όμιλο κατασκευής ημιαγωγών της Ευρώπης, ενώ σε πορεία υποχώρησης κινούνται οι τίτλοι StatoilHydro και Anglo American με απώλειες 1,9% και 4,4% αντίστοιχα.

Στο 0,5% η αποδυνάμωση για τον DJ Stoxx 600, «χαμηλώνοντας» την ανάκαμψη του δείκτη από το ιστορικό χαμηλό τις 21ης Νοεμβρίου στο 11%.

Πάντως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετοχές ασφαλιστικών ομίλων, εταιρειών επεξεργασίας πρώτων υλών και τραπεζών ακολούθησαν ανοδική πορεία, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι συνεχείς κρατικές παρεμβάσεις ανά την υφήλιο θα «σώσουν το παιχνίδι» για την παγκόσμια οικονομία.

Στο 0,96% η πτώση για τον DAX 30 στις 4.620 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται οριακά στο 0,04% στις 4.226 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί πλησίον του 1,09% στις 3.215 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,28%, τον S&P 500 να κινείται 0,69% χαμηλότερα και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 1%. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Wall Street είναι ημιαργία, με αποτέλεσμα η αμερικανική αγορά να ολοκληρώνει τη συνεδρίασή της στις 20.30 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v