Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Χειροκροτούν" τα μέτρα ευρωαγορές, Ασία, futures

Οι αγορές "χειροκροτούν" τα μέτρα διάσωσης των τραπεζών και ο MSCI World αποκομίζει τα υψηλότερα 2ήμερα κέρδη στην ιστορία του. Στο +5% οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ισχυρή άνοδος αναμένεται στο άνοιγμα της Wall.

Η αναρρίχηση συνεχίζεται στα διεθνή χρηματιστήρια και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI αποκομίζει τα μεγαλύτερα διήμερα κέρδη στην ιστορία του, κατόπιν των αποφασιστικών και συντονισμένων παρεμβάσεων όλων των μεγάλων κυβερνήσεων του πλανήτη για την εκτόνωση της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Κατόπιν της δραστικής σύμπραξης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με μέτρα επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, συνολικής αξίας που ξεπερνά το 1,8 τρισ. ευρώ, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μελετά την επιβολή αντίστοιχων μέτρων, ύψους σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις 250 δισ. δολ., στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών, συνολικής αξίας 700 δισ. δολαρίων.

Οι διεθνείς αγορές «χειροκροτούν» τα παγκόσμια μέτρα διάσωσης και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei εμφάνισε τη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία του (14,2%). Ο δείκτης MSCI World ενισχύεται 3,3% με αντίδραση ανοδική 13% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, η οποία είναι η μεγαλύτερη από το 1970 που συστάθηκε το βαρόμετρο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται έντονα θετικό άνοιγμα (+1,8%) για τον δείκτη Standard & Poor's 500 στη Νέα Υόρκη, κατόπιν του χθεσινού «ράλι» που ήταν το μεγαλύτερο στα τελευταία 70 χρόνια.

Η Citigroup κερδίζει 7,4% στη γερμανική συνεδρίαση και η Goldman Sachs 6,7%. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ο διοικητής της Federal Reserve θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα, στις 8:30 ώρα Ουάσιγκτον.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 5,01% στις 4.470 μονάδες, ο DAX 4,86% στις 5.308 μονάδες και ο CAC 4,86% στις 5.308 μονάδες.

Η Deutsche Bank κερδίζει 13% και η Barclays 12%.

Η Societe Generale εκτινάσσεται 8,4% κατόπιν δήλωσης ότι θα ανακοινώσει κέρδη για το γ΄ τρίμηνο.

Οι ενεργειακοί κλάδοι εξασφαλίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των κλαδικών δεικτών του Stoxx 600.

Η Total ενισχύεται 5,9%, η BP 6% και η Shell 5,9%. Η τιμή του πετρελαίου κερδίζει 4,1% στα 84,53 δολ. ανά βαρέλι.

Η μετοχή της Cadbury ενισχύεται 3,4% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση εσόδων γ΄ τριμήνου κατά 6%.

Στη Wall Street, πέραν της κρίσιμης ομιλίας των Αμερικανών αξιωματούχων, θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v