Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ντόμινο των πιέσεων περνά στη Wall

Η σκυτάλη των ισχυρών απωλειών περνά και πάλι στη Wall, όπως προμηνύουν τα futures, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης και τα προβλήματα των τραπεζών σφυροκοπούν τις αγορές διεθνώς. Πτώση άνω του 7% για FTSE, DAX, CAC.

Η σκυτάλη των ισχυρών πιέσεων περνά και πάλι στη Wall, όπως προμηνύουν τα futures, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης και τα προβλήματα των τραπεζών σφυροκοπούν τις αγορές διεθνώς. Πτώση άνω του 7% για FTSE, DAX, CAC.

Τα futures της αμερικανικής αγοράς υποδηλώνουν πτωτικό άνοιγμα 2,4% για τον Dow, 1,45% για τον Nasdaq και 2,66% για τον S&P 500. Πτώση προβλέπεται να καταγράψουν οι Citigroup, Morgan Stanley, General Electric, Infosys, Chevron και Ford.

Τα προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις τράπεζες θέτουν τις βάσεις για την όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών στη Wall Street, εξηγούν οι αναλυτές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν από το πρωί απώλειες που παραπέμπουν σε κραχ, με τις τράπεζες να βρίσκονται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα. Απώλειες καταγράφουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Barclays, Morgan Stanley, EO.N και Rio Tinto.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 7%, στις 4.010 μονάδες, ενώ ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 7,57%, στις 3.182 μονάδες. Ο DAX καταγράφει απώλειες 8,1%, στις 4.501 μονάδες.

Νωρίτερα ο Nikkei 225 με κάμψη 11% στη συνεδρίαση υπέστη τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία του, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε 6,2%.

Το χρηματιστήριο της Ρωσίας παραμένει κλειστό για άλλη μία ημέρα, καθώς οι Αρχές διέταξαν και σήμερα Παρασκευή να αναβληθεί η έναρξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v