Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σε ευρωαγορές-Wall

Αρκούντως ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται τόσο στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και στα futures της Wall, με τους επενδυτές να "συνειδητοποιούν" ότι μετά το sell-off υπάρχουν εξαιρετικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Αρκούντως ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται τόσο στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και στα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να "συνειδητοποιούν" ότι μετά το sell-off υπάρχουν εξαιρετικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Ισχυρά κέρδη προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές στην Wall Street σήμερα, που κλείνει ένας χρόνος από την αιχμή (peak) του Dow Jones, στις 14.164,53 μονάδες. Έκτοτε, το βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου έχει διολισθήσει 34,6%.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,01% στις 4.409 μονάδες, ο DAX 0,83% στις 5.043 μονάδες και ο CAC 2,04% στις 3.568 μονάδες.

Το προηγούμενο πενθήμερο, ήταν για τα διεθνή χρηματιστήρια το χειρότερο από το 1987. Η μαζική παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών ΗΠΑ, Ευρώπης, Βρετανίας, Καναδά, Κίνας και άλλων ευρωπαϊκών και ασιατικών ιδρυμάτων, που ακολούθησε χθες και σήμερα, στηρίζει σε ανάκαμψη τους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τεχνολογικές επιχειρήσεις κατόπιν της ανακοίνωσης της International Business Machines ότι επαναβεβαιώνει τους στόχους κερδοφορίας.

Η μετοχή της ΙΒΜ αντιδρά με άνοδο 6,3% στις συναλλαγές στην Φρανκφούρτη. Η Cap Gemini κερδίζει 4,3%, η Atos Origin 2,6% και η Logica 1,5%.

Με ανάκαμψη αντιδρά ο τραπεζικός κλάδος στις συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων και τις συνεχιζόμενες κρατικές παρεμβάσεις για την εκτόνωση της χρηατοοικονομικής κρίσης.

Η μετοχή της Dexia εκτινάσσεται 25,1% κατόπιν της εγγύησης των καταθέσεών της από τρεις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η RBS και η HBOS εκτινάχθηκαν ενδοσυνεδριακά 25%. Η UBS ενισχύεται 6,7% και η Deutsche Bank 5,7%.

Η κινεζική ICBC έκλεισε νωρίτερα με άνοδο 6,1%.

Οι μεταλλευτικές και ενεργειακές μετοχές ενισχύονται κατόπιν τις ανάκαμψης στις τιμές βιομηχανικών μετάλλων και πετρελαίου. Η BHP Billiton κερδίζει 10% και η Rio Tinto 9,3%.

Οι αγορές futures προοιωνίζονται δραστικά ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να ενισχύεται 1,5%, τον S&P 500 κατά 1,52% και τον Nasdaq να κινείται 2,27% υψηλότερα. Θα ανακοινωθούν σήμερα τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v