Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση ευρωαγορών την "επόμενη μέρα"

Αντιδρούν οι ευρωαγορές, με την ελπίδα ότι η αποφασιστική παρέμβαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών θα «συνεφέρει» την παγκόσμια οικονομία από το σοκ της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τεχνολογική "εκτίναξη" λόγω ΙΒΜ.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ελπίδα ότι η δραστική παρέμβαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών θα κατορθώσει να «συνεφέρει» την παγκόσμια οικονομία από το σοκ της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 2,33% στις 4.468 μονάδες, ο DAX 2,05% στις 5.116 μονάδες και ο CAC 2,41% στις 3.581 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τεχνολογικές επιχειρήσεις κατόπιν της ανακοίνωσης της International Business Machines ότι επαναβεβαιώνει τους στόχους κερδοφορίας.

Η μετοχή της ΙΒΜ αντιδρά με άνοδο 6,2% στις συναλλαγές στην Φρανκφούρτη. Η Cap Gemini κερδίζει 4,3%, η Atos Origin 2,6% και η Logica 1,5%..

Οι μεταλλευτικές και ενεργειακές μετοχές ενισχύονται κατόπιν τις ανάκαμψης στις τιμές βιομηχανικών μετάλλων και πετρελαίου.

Με ανάκαμψη αντιδρά ο τραπεζικός κλάδος στις εξελίξεις και οι βρετανικές τράπεζες RBS και HBOS εκτινάσσονται 25%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια είχαν μικτή εικόνα, στον απόηχο της διολίσθησης της Wall Street, αλλά η απόφαση των κεντρικών τραπεζών Ν.Κορέας, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ να συμπράξουν με την Fed, την ΕΚΤ και τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς και την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, στηρίζει τα περισσότερα ασιατικά πρόσημα στα «πράσινα.»

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο παραμένει πάντως και αυτή την ώρα στο μείον 0,5%.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξης του 1%-2% χθες, παρά την συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών, εξαιτίας των δυσμενών εταιρικών ανακοινώσεων Alcoa και Bank of America, καθώς και τις δραματικές απώλειες που είχαν σημειώσει νωρίτερα τα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης..




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v