Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερη πτώση σε ευρωαγορές, Ασία, futures Wall

Πανικόβλητες πωλήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φοβούνται καθολική ύφεση. Ελεύθερη πτώση σε ευρωαγορές, Ασία και futures Wall. Προσωρινό "λουκέτο" σε Ρωσία, Ινδονησία, βουτιές έως 8% για FTSE, DAX, CAC.

Πανικόβλητες πωλήσεις επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φοβούνται καθολική ύφεση. Ελεύθερη πτώση σε ευρωαγορές, Ασία και futures της Wall. Προσωρινό "λουκέτο" σε Ρωσία, Ινδονησία, «βουτιές» έως 8% για FTSE, DAX, CAC.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι οι χρηματοοικονομικοί οίκοι ανά τον πλανήτη θα χρειαστούν «φρέσκα» κεφάλαια ύψους 675 δισ. δολ. για να ορθοποδήσουν.

Η βρετανική κυβέρνηση λίγο πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών συναλλαγών ανακοίνωσε «βαρύ» πρόγραμμα τόνωσης της τραπεζικής ρευστότητας.
Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 7,5% στις 4.258 μονάδες, ο DAX 8,3% στις 4.882 μονάδες και ο CAC 8,2% στις 3.428 μονάδες. Το μεσημέρι η πτώση διαμορφώνεται στο μείον 4-5%.

Η Credit Suisse διολισθαίνει 4,4% και η Societe Generale 6,4%.

Οι βρετανικές τράπεζες αντιδρούν θετικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα διάσωσης και η HBOS ενισχύεται 6,4%, ενώ η Lloyds TSB 4,3%.

Παρά την τραπεζική αντίδραση, ο δείκτης FTSE παραμένει εξαιρετικά πιεσμένος, εξαιτίας και της διολίσθησης των δεικτοβαρών μετοχών ενέργειας και μεταλλευτικών, που ακολουθούν χαμηλότερα τις πτωτικές τιμές πετρελαίου και βιομηχανικών μετάλλων.

Η BHP Billiton υποχωρεί 6,4% και η Rio Tinto 7%, ενώ η BP υποχωρεί 2,2% και η Total 2,4%

Στη Ρωσία ο δείκτης Micex άνοιξε με διολίσθηση 11% και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διέταξε για άλλη μία φορά διακοπή της συνεδρίασης, ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι η αγορά θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως τις 10 τρέχοντος.

Οι τραπεζικοί κλάδοι ανά τον πλανήτη υποχωρούν «χωρίς φρένα» και προκάλεσαν διολίσθηση 9,4% στον Nikkei στο Τόκιο καθώς και διακοπή συναλλαγών λόγω πτώσης άνω του 10% στην Ινδονησία. Το χρηματιστήριο της Τζακάρτας θα παραμείνει κλειστό «επ' αόριστον».

Χθες, ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε κάτω από τις 1.000 μονάδες και ο επιμέρους τραπεζικός δείκτης του βυθίστηκε 12%, μολονότι η Federal Reserve άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη για μείωση επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v